RECEPT

MALTESERS Crunchy Rocky Road

Rocky roads
TIJD
20 minuten
INGREDIËNTEN
6 items
GOED VOOR
16 porties
We geven onze eigen draai aan de klassieke Rocky Road. Weg met de marsmallows en noten, welkom MALTESERS (yay!) en maraschino’s.

INGREDIËNTEN

  • 135g MALTESERS balletjes
  • 150g pure chocolade, in stukjes
  • 150g melkchocolade, in stukjes
  • 100g roomboter
  • 125g maraschino kersen
  • 60g biscuitjes, in kleine stukjes gebroken
GEBRUIKTE PRODUCTEN

Maltesers melkchocolade 135g

INSTRUCTIES

  1. 1
    Vet een vierkante cakevorm van 20 cm in en bekleed deze met vershoudfolie.
  2. 2
    Smelt in een steelpan de pure en de melkchocolade met de roomboter op een heel laag vuurtje terwijl je blijft roeren. Een andere optie is om de chocolade in de magnetron te smelten, in korte sessies van 20 seconden, waarbij je tussendoor steeds roert tot de chocolade gesmolten is.
  3. 3
    Laat lichtjes afkoelen.
  4. 4
    Snijd de helft van de kersen doormidden en roer deze samen met de bescuitjes door de afgekoelde gesmolten chocolade.
  5. 5
    Voeg dan de MALTESERS toe, maar houd een handje apart.
  6. 6
    Giet alles in het bakblik en strooi de resterende Maltesers eroverheen.
  7. 7
    Zet in de koelkast en laat opstijven (ongeveer 4 uur of een nacht) alvorens in stukken te snijden.

Meer van dit soort recepten